"מלחמה" בבנקים על צרכני המשכנתאות
הבנקים הורידו מרווחים נקודה! הריביות בירידה משמעותית, המלחמה בבנקים על כל לקוח ולקוח מורגשת יותר מתמיד מאז 2014 / 2015.
"מלחמה" בבנקים על צרכני המשכנתאות – הריביות בירידה
הבנקים הורידו מרווחים נקודה! הריביות בירידה משמעותית, המלחמה בבנקים על כל לקוח ולקוח מורגשת יותר מתמיד מאז 2014 / 2015.
ריבית בנק ישראל אולי עלתה לפני מספר חודשים לאחר שנים של הקפאה, אך המרווחים בבנקים ירדו, המשמעות – הפחתת הריביות לצרכני האשראי בהלוואות משכנתא.
ניתן להרגיש את המלחמה על הלקוחות בעיקר בבנקים הגדולים – לאומי, משכן ומזרחי. גם דיסקונט האמת "נותן בראש" בכל הקשור לריביות משכנתא נמוכות בתקופה זו.
הבנקים הקטנים יותר, איגוד, הבינלאומי נותנים "פייט" בהלוואות משכנתא במימון נמוך מ 45%.
הבנקים פשוט הורידו מרווחים – את יעדי הרווחיות שלהם על הלוואות המשכנתא על מנת לגייס כמה שיותר לקוחות. המרווח משקף את רווחיות ההלוואה על כל מסלול ומסלול וישנו מרווח כולל המשקף את רווחיות ההלוואה הכוללת.
המרווח משקף לבנק את הריבית המינימאלית אותו ניתן לתת על מסלול כזה או אחר על מנת ליצור את יעד הרווחיות להלוואה.
המרווחים בין הבנקים שונים, פשוט נגזרת של עלויות גיוס ומדיניות בנקים ברמת יעדי מכירות. הבנקים הגדולים – לאומי ופועלים, הורידו את המרווחים בצורה המשמעותית ביותר, בעיקר ללקוחות הבנק שלהם, לאלו שיעבירו אליהם פעילות ייהנו גם מריביות נמוכות ביותר ביחס לחודשים / שנים אחרונות.
מזרחי טפחות גם כן הוריד ריביות ממש בחודש האחרון אבל עדיין יקר יותר מלאומי ופועלים בהלוואות משכנתא לדיור (רכישת נכס). בנק מזרחי טפחות נהנה ממכירת כסף בהלוואות משכנתא לכל מטרה (הלוואות כנגד שיעבוד על נכס קיים לכל מטרה). בהלוואות אלו הריביות גבוהות יותר ממשכנתא לדיור.
ניתן לראות את הירידה בריבית הן בטבלת ממוצע ריביות משכנתא צמודות והן בממוצע ריביות משכנתא לא צמודות. גם עוגני האג"ח הצמודות ועוגני האגח הלא צמדות (נכון לחודש מרס 2019) ירדו.
ניתן להכנס לפורום ריביות המשכנתא שבפורטל ולצפות בריביות שלווים קיבלו בכל זמו נתון בבנקים השונים, אחוזי מימון שונים, במסלולים השונים ולתקופות שונות.
כמו כן, אם אתם מעוניינים לעדכן ריביות משכנתא שקיבלתם בבנקים נשמח.
בברכה,
מוטי שמואלביץ
מומחה למשכנתאות ואסטרטג להתנהלות מול בנקים